Poznat po svom blagom, skoro neutralnom ukusu definitivno je jedan od omiljenih i najpopularnijih medova koji možete probati. Zbog visokog udela potpuno prirodnog fruktoznog šećera i odsustva polenovih zrnaca bagremov med zadržava tečno stanje veoma dugo. Izuzetno je blagog ukusa i svetlo zelenkaste do zućkaste boje. U zavisnosti od godine i specifičnosti lokaliteta na kojem su ga pčele sakupljale može biti blago zamućen a nekada čak i skoro providan. Prijatnog mirisa i gustine predstavlja idealnu poslasticu kako za konzumaciju tako i za zaslađivanje omiljenih napitaka. Preporučuje se deci kao prvi med za konzumaciju.
Zdravstveni benefiti konzumacije bagremovog meda:
- Bogat sadržaj flavonoida i beta karotena daje bagremovom medu visoku aktioksidantnu aktivnost.
- Pomaže kod snižavanja krvnog pritiska
- Poboljšava cirklaciju, snižava loš holesterol i spušta nivo triglicerida
- Poseduje vrlo jaka antibakterijska aktivnost
- Ublažava upalne procese i reguliše funkcionisanje digestivnog trakta
Proces kristalizacije bagremovog meda zbog njegove specifičnosti i odusustva polenovih zrnaca je izuzetno dug, što ga čini uvek spremim za maksimalan užitak pri konzumaciji.
Kontrola kvaliteta: Naučni institut za veterinarstvo Srbije
Recenzije
Još nema komentara.