Naš pčelarski karavan putuje celo proleće i leto prateći različite periode cvetanja biljaka i drveća. U ovoj akciji pčele koje sa prirodom opšte kroz celu sezonu stvaraju jedan jedinstven poliflorni med koji je specifičnog ukusa sa dominantnim notama suncokreta i lipe sa kojima se i završava jedna pašna sezona. Obogađen takođe polenom livadskog bilja, nektarom bagrema I bagremca koji raste uz kanale predstavlja pravi autentičan ukus Vojvodine. Jarko žute(zlatne) je boje I umerene slatkoće. Godinama se pokazalo da je ovaj med zbog svog prihvatljivog ukusa I arome jedan od omiljenih među našim potrošačima. Jednostavno može da se konzumira dugoročno I teško dosadi kada se jednom naviknete na ovaj ukus. Odlično reguliše nivo šećera u krvi i poboljšava opšte zdravstveno stanje potpomagajući imunitet u periodima pojačane aktivnosti virusa. Redovnom konzumacijom postaje saveznik u odvikavanju od industrijskih konditorskih proizvoda jer visok sadržaj glukoznog dela šećera izaziva osecaj zasićenosti na najprirodniji mogući način.
Zdravstveni benefiti konzumacije livadskog meda:
- Obiluje vitaminima I mineralima I poboljšava krvnu sliku
- Pomaže kod anemije
- Visoka antioksidativna dejstva čine ga idealnim za konzumaciju u sezoni prehlada I gripa
- Zahvaljujući supstanci phytosterol savršen je za spuštanje holesterola
- Potpomaže normalan rad srca I preventira srčane problem
Ovaj med relativno brzo kristalizira. Držanjem na sobnoj temperaturi ipak će ostati i preko tri nedelje u tečnom stanju. Naši potrošači ga najviše vole tečnog ali ravomerna kristalizacija od dna do vrha tegle i fina puterasta struktura nakon ovog procesa odraz su poliflornosti i nepromenjenosti njegovog kvaliteta.
Livadski (cvetni med) sakupljan je na području vojvodine na više lokaliteta uz kanal DTD zatim grad Vrbas preko planine Fruška gora i na kraju u atarima sela Kucura, Kosančić i Feketić.
Kontrola kvaliteta: Naučni institut za veterinarstvo Srbije
Recenzije
Još nema komentara.